Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vaníliás és csokoládés brioche

Vaníliás és csokoládés brioche

Az Emile Henry Crown kenyérsütő formájában nem csak bucikat süthetünk, hanem valamilyen édes tésztájú süteményt is, például egy csokis brióst.
Esetleg vasárnap reggelire? 

Hozzávalók:

A tésztához:
500 g finomliszt
10 g finom só
5 g száraz élesztő
30 g porcukor
150 g sovány tej + 110 g víz
2 közepes tojás - kissé felverve
35 g vaj

1 kiskanál vaníliás cukor vagy egy rúd vanília kikapart magja
1 evőkanál narancsvirág
50 g sötét csokoládé chips
2 evőkanál nagy szemcséjű cukor 
1 tojás a tészta megkenéséhez
10 g vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

   Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval és élesztővel, majd hozzáöntjük a vizet és a meleg tejet (kb. 40 fokos)  a két tojást és a vajat. Összegyúrjuk és addig gyúrjuk, amíg szép, sima tésztát nem kapunk. A végén hozzáadjuk a vaníliát és a csokoládét és a narancsvirágot, majd letakarjuk és állni hagyjuk 30 percet. 

     A sütőformát kikenjük felolvasztott vajjal.

    30 perc után lisztezett felületre rakom a tésztát, egy hosszú rudat formázok belőle és 8 egyenlő részre osztom. Kis gömböcöket formázok belőlük és a forma mélyedéseibe helyezem a tésztagömböket. Lefedem a formát a tetejével és újabb 30 percet kelni hagyom a tésztát.

    Előmelegítem a sütőt 220 C fokra. A tészta tetejét megkenem a felvert tojással, megszórom a cukorral, újra lefedem a formát a tetejével,25 perc után leveszem a tetejét és hagyom még 5 percet sülni a sütőben. 
    Kiveszem az aranybarnára sült brióst a sütőből és hagyom hűlni a formában egy kicsit mielőtt tálalom.

 

 

Recept és fotók: emilehenry.com

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség Kenyér recept sütés

Keresés