Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tojáslikőrös diótörő sütifigurák

Tojáslikőrös diótörő sütifigurák Egyik karácsony sem múlhat el diótörő nélkül. A Nordic Ware formával még ilyen alakú sütiket is süthetünk az ünnepekre.

Hozzávalók  8 db figurához:


Tésztához:
3/4 csésze puha vaj
3/4 csésze barna cukor
1/2 csésze cukor
3 nagy tojás
1/2 tk. vanília kivonat
2 ek. rum
1 1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. só
1/4 tk. őrült szerecsendió
1/2 tk. őrölt fahéj
2 1/2 csésze liszt
1 1/4 csésze tojáslikőr
Kedvünk szerint tehetünk még bele:
3/4 csésze pekándiót, amit 1 ek. liszttel egy aprítóban finomra aprítottunk
 

Mázhoz:
1/2 csésze tojáslikőr, 3/4 csésze porcukor
 

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt kb. 175 fokra, a sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük.
 

2. Elektromos mixer segítségével verjük habosra a vajat. Keverjük hozzá a barna cukrot és a fehér cukrot is. Keverjük simává. Ezek után egyesével adjuk a krémhez a tojásokat, majd a vaníliát és a rumot.

3. Egy másik tálban szitáljuk át a lisztet és keverjük hozzá a fűszereket, a sót és a sütőport. Adagoljuk lassan felváltva a tojáslikőrrel a cukros krémhez és keverjük addig, míg sima , egyenletes tésztát kapunk.

4. Ha szeretnénk pekándiót tenni a süteménybe, akkor most adjuk hozzá az aprított diót.

5. Töltsük meg a forma mélyedéseit a tésztával, kicsit ütögessük meg a formát, hogy a felesleges levegőbuborékok el tudjanak távozni a tésztából, majd tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20-25 percig a sütit. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült-e a sütemény.

6. Hagyjuk a formában 5 percig hűlni, majd egy süteményrácsra kiborítva a kész sütit várjuk meg míg teljesen kihűl.

7. A maradék tésztával ismételjük meg a sütést.
 

A mázhoz keverjük össze a porcukrot a tojáslikőrrel és öntsük rá a kihűlt süteményre.

Recept és fotók: nordicware.com

Tartalomhoz tartozó címkék: recept sütés

Keresés