Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A hagyományos bordeaux-i cannelé recept

A hagyományos bordeaux-i cannelé recept

Egy klasszikus, francia recept, a cannelé egy világhírű márka, a Le Creuset cannelé sütőformájában sütve.

HOZZÁVALÓK A HAGYOMÁNYOS CANNELÉ SÜTEMÉNYHEZ:

  • 500 ml tej
  • 1 vaníliarúd kikaparva
  • 125 g liszt
  • 250 g cukor
  • 3 tojássárgája
  • 60 g sötét rum
  • Vaj a forma kikenéséhez

 

ÍGY KÉSZÍTSÜK EL A CANNELÉ-T:

  1. Forraljuk fel a tejet a vaníliával, majd  fedjük le és hagyjuk kihűlni
  2. Keverjük össze a lisztet és a cukrot egy tálban,  öntsük hozzá a kihűlt tej és vanília keveréket. Adjuk hozzá a tojássárgákat és egy spatula segítségével keverjük össze. Adjuk hozzá végül a rumot, tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk állni 12-24 órát.
  3.  Másnap vegyük elő a tésztát a hűtőből 1 órával a sütés előtt. Vajazzuk ki a Le Creuset formánk mélyedéseit és töltsük meg kb 3/4 részig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 240 C fokra.
  5. Tegyük be a sütőbe a formát 10 percre, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 fokra és süssük tovább még 60 percig.
  6. Akkor vegyük ki a canneléket, ha szép aranybarnára sültek.
  7. A formában hagyjuk kihűlni a süteményt, majd azután vegyük ki a mélyedésekből és tálalhatjuk is.

Recept és fotó: lecreuset.fr

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség Le Creuset recept