HOZZÁVALÓK A HAGYOMÁNYOS CANNELÉ SÜTEMÉNYHEZ:
- 500 ml tej
- 1 vaníliarúd kikaparva
- 125 g liszt
- 250 g cukor
- 3 tojássárgája
- 60 g sötét rum
- Vaj a forma kikenéséhez
ÍGY KÉSZÍTSÜK EL A CANNELÉ-T:
- Forraljuk fel a tejet a vaníliával, majd fedjük le és hagyjuk kihűlni
- Keverjük össze a lisztet és a cukrot egy tálban, öntsük hozzá a kihűlt tej és vanília keveréket. Adjuk hozzá a tojássárgákat és egy spatula segítségével keverjük össze. Adjuk hozzá végül a rumot, tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk állni 12-24 órát.
- Másnap vegyük elő a tésztát a hűtőből 1 órával a sütés előtt. Vajazzuk ki a Le Creuset formánk mélyedéseit és töltsük meg kb 3/4 részig.
- Melegítsük elő a sütőt 240 C fokra.
- Tegyük be a sütőbe a formát 10 percre, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 fokra és süssük tovább még 60 percig.
- Akkor vegyük ki a canneléket, ha szép aranybarnára sültek.
- A formában hagyjuk kihűlni a süteményt, majd azután vegyük ki a mélyedésekből és tálalhatjuk is.
Recept és fotó: lecreuset.fr