Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Emile Henry márka története

Emile Henry márka története

A világhírű francia Emile Henry kerámia története egészen a magyar forradalom évéig nyúlik vissza. 1848-ban egy fiatal fiú Jaques Henry felfedezte magának a kerámia változatos és megunhatatlan világát.

 

Marcigny -  egy város Burgundiában, Franciaországban - a kerámia fogalmával szinte eggyé vált.

20 évesen felkeredett, hogy bejárva az országot kitanulja a keramikus mesterséget a legjobbaktól tanulva, majd év múlva már burgundia legszebb és legjobb kerámiáit kínálja az érdeklődőknek. 1870-ben megnyitotta saját műhelyét, amit fia, Paul vitt tovább.

 

Hamarosan annyira népszerűvé vált, hogy a legjobb párizsi asztalokon is ezek a kerámiák jelentek meg.

Az egyik legismertebb “ruffled” vagyis fodros szélű piteformát Paul 1911-ben tervezte és olyan gyorsan és olyan népszerűvé vált, hogy a vállalat szimbólumává vált.
Ez a termék a mai napig az egyik legnépszerűbb Emile Henry termék, ami nem csupán szépségének, de minőségének és tartósságának is köszönhető.

 

Az 1950-es évektől kezdve az volt a céljuk, hogy a lehető legtöbb háztartásnak lehetősége legyen rendkívül ellenálló és egyben szép kerámiákban főzni. A gyorsan terjeszkedő vállalat mérnöke, Maurice korszerűsíteni kezdte a gyártási technikákat, de közben megőrizve a kézműves készségek hitelességét.

 

Az évek során egyre szélesedett a termékpaletta és a színvilág is, ami egyre több vásárlót vonzott a világ minden tájáról.

A cég neve, amit Jacques Henry a nagyapjának a tiszteletére változtatott meg, hivatalosan 1982 óta Emile Henry.

Az 1980-as években Jacques Henry mérnökként  az apróbb részletekre is figyelve - mint például a súly és a méret-  tervezte meg az edényeket, hogy megkönnyítse bennük a sütést, főzést.

 

A színek az Emile Henry edényeknél először 1986-ban jelentek meg: klasszikus sárga, zöld, kék és piros.
A színek még több vásárlót vonzott és terjeszkedésükkel meghódították szinte az egész világot. 1989-ben az amerikai konyha ikonikus darabja lett Emile Henry piteformája.

 

2005-ben mutatták be  a Flame kollekciót, ami az első olyan kerámia edényeket jelentette, amiket közvetlenül fel lehetett helyezni tűzre és más modern tűzhelyre.
Az Emile Henry termékek 100 %-ban Franciaországban készültek és ezt a mondhatni hagyományt a mai örökösök is továbbviszik és természetesen büszkék is rá. Emellett a termékek kézzel készülnek és a készítője azonosítójával is ellátják.

 

2014. egy újabb mérföldkő volt az Emile Henry életében, ugyanis ekkor mutatták be először a Bread Cloche terméküket. Egyszerűségében innovatív, ugyan azt a technikát használja, mint a hagyományos kenyérsütők. Nem véletlenül vált hasonlóan a piteformához egy másik ikonikus darabbá.

A kenyérsütő formái az egyik legnépszerűbbek, amióta egyre többen sütnek otthon kenyeret.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Márka