Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csokoládés, mogyoróvajas kuglóf Nordicware formában

Csokoládés, mogyoróvajas kuglóf Nordicware formában
A Nordicware márka sütőformái különleges mintáival teszik egyedivé az otthon készült kuglófokat, süteményeket. Minden formájának csomagolásán található egy recept, amit érdemes elkészíteni, mert nagyon finomak. A Bavaria forma csomagolásán található ez a recept.

MIÉRT JÓ NORDIC WARE SÜTŐFORMÁBAN SÜTNI

Ha még nem ismeritek a Nordic ware márkát és a termékeit, akkor mindenképp érdemes kipróbálni egyet, ha szerettek otthon kuglófokat, kevert süteményeket készíteni, ugyanis ez a márka elsősorban arról híres, hogy gyönyörű mintázatúak a sütőformái. Amellett, hogy nagyon szépen kidolgozottak a formák, a kész sütemények gyönyörűen kijönnek a formából és ugyan olyan mintázatúak lesznek, mint amilyen formában megsültek. 
Aluminiumöntvényből készülnek a formák, sok sok éven keresztül használhatjuk őket, persze megfelelő odafigyelés mellett.
 

HOZZÁVALÓK A CSOKOLÁDÉS, MOGYORÓVAJAS KUGLÓFHOZ

  • 3/4 csésze lágy vaj
  • 3/4 csésze cukor
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 2 tojás
  • 1 2/3 csésze liszt
  • 3/4 csésze kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3/4 tk só
  • 3/4 csésze író
  • 1/3 csésze tejföl
  • 170 g durvára vágott étcsokoládé

Mogyoróvaj töltelékhez:

  • 3/4 csésze kréme mogyoróvaj
  • 2/3 csésze porcukor

Bevonathoz:

  • 1 1/4 csésze étcsokoládé 
  • 7 ek. tejszín
  • sós földimogyoró
  • tejszínhab

 

ÍGY KÉSZÍTSÜK EL A CSOKOLÁDÉS, MOGYORÓVAJAS KUGLÓFOT

  1. Melegítük elő a sütőt 165 fokra. Vajazzuk és lisztezzük ki a formát.
  2. Egy keverőtálban verjük habosra a vajat, cukrot és a barna cukrot, majd adjuk hozzá a vaníliát.
  3. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat.
  4. Vegyünk elő egy másik keverőtálat, amibe szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát.
  5. Alacsony sebességgel keverje adagoljuk a vajas krémhez a lisztet felváltva az íróval úgy, hogy a sort a liszttel nyissunk és zárjuk is. 
  6. Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük tovább még 1 percig. Keverjük bele az apróra vágott csokoládét és tegyük bele a tésztát a formába.

  7. A mogyoróvaj töltelékhez tegyük a mogyoróvajat és a porcukrot egy tálba és jól keverjük össze. Kanalazzuk rá a formában lévő tésztára úgy, hogy a forma oldalához ne érjen hozzá. 

  8. Süssük 40-45 percig a süteményt és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült a közepe is.

  9. Hagyjuk a formában hűlni kb. 15 percig, majd borítsuk ki egy rácsra és azon hagyjuk teljesen kihűlni.

  10.  A sütemény tetejére kerülő mázhoz szükségünk lesz egy serpenyőre. Ebbe tegyük bele a csokoládét és a tejszínt, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett olvasszuk pket egybe. 

  11. Vegyük le a tűzről a serpenyőt és hagyjuk hűlni a keveréket. Ezután kanalazzuk óvatosan a kihűlt süteményre, majd szórjuk meg csokireszelékkel és mogyoródarabokkal.

 

 

Fotó és recept: nordicware.com

 

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség