MIÉRT JÓ NORDIC WARE SÜTŐFORMÁBAN SÜTNI
Ha még nem ismeritek a Nordic ware márkát és a termékeit, akkor mindenképp érdemes kipróbálni egyet, ha szerettek otthon kuglófokat, kevert süteményeket készíteni, ugyanis ez a márka elsősorban arról híres, hogy gyönyörű mintázatúak a sütőformái. Amellett, hogy nagyon szépen kidolgozottak a formák, a kész sütemények gyönyörűen kijönnek a formából és ugyan olyan mintázatúak lesznek, mint amilyen formában megsültek.
Aluminiumöntvényből készülnek a formák, sok sok éven keresztül használhatjuk őket, persze megfelelő odafigyelés mellett.
HOZZÁVALÓK A CSOKOLÁDÉS, MOGYORÓVAJAS KUGLÓFHOZ
- 3/4 csésze lágy vaj
- 3/4 csésze cukor
- 3/4 csésze barna cukor
- 2 tk. vanília kivonat
- 2 tojás
- 1 2/3 csésze liszt
- 3/4 csésze kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3/4 tk só
- 3/4 csésze író
- 1/3 csésze tejföl
- 170 g durvára vágott étcsokoládé
Mogyoróvaj töltelékhez:
- 3/4 csésze kréme mogyoróvaj
- 2/3 csésze porcukor
Bevonathoz:
- 1 1/4 csésze étcsokoládé
- 7 ek. tejszín
- sós földimogyoró
- tejszínhab
ÍGY KÉSZÍTSÜK EL A CSOKOLÁDÉS, MOGYORÓVAJAS KUGLÓFOT
- Melegítük elő a sütőt 165 fokra. Vajazzuk és lisztezzük ki a formát.
- Egy keverőtálban verjük habosra a vajat, cukrot és a barna cukrot, majd adjuk hozzá a vaníliát.
- Egyenként keverjük hozzá a tojásokat.
- Vegyünk elő egy másik keverőtálat, amibe szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát.
- Alacsony sebességgel keverje adagoljuk a vajas krémhez a lisztet felváltva az íróval úgy, hogy a sort a liszttel nyissunk és zárjuk is.
-
Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük tovább még 1 percig. Keverjük bele az apróra vágott csokoládét és tegyük bele a tésztát a formába.
-
A mogyoróvaj töltelékhez tegyük a mogyoróvajat és a porcukrot egy tálba és jól keverjük össze. Kanalazzuk rá a formában lévő tésztára úgy, hogy a forma oldalához ne érjen hozzá.
-
Süssük 40-45 percig a süteményt és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült a közepe is.
-
Hagyjuk a formában hűlni kb. 15 percig, majd borítsuk ki egy rácsra és azon hagyjuk teljesen kihűlni.
-
A sütemény tetejére kerülő mázhoz szükségünk lesz egy serpenyőre. Ebbe tegyük bele a csokoládét és a tejszínt, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett olvasszuk pket egybe.
-
Vegyük le a tűzről a serpenyőt és hagyjuk hűlni a keveréket. Ezután kanalazzuk óvatosan a kihűlt süteményre, majd szórjuk meg csokireszelékkel és mogyoródarabokkal.
Fotó és recept: nordicware.com