Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Angol muffin seprenyőben készítve

Angol muffin seprenyőben készítve

Régen hatalmas kedvencem volt a mekiben a tojásos McMuffin, ráadásul mikor anno Írországban voltam szintén volt, ahol kaptunk ilyet a reggeli mellé. Azóta is csak álmodozok róla, hogy mennyire isteni volt.

Mikor tavaly először bejött a kenyérsütési láz, már akkor gondolkoztam rajta, hogy ezt is kéne csinálni, de kukoricadarába kell forgatni az második keléskor, azom meg nem volt, csak emiatt meg nem fogok venni. Viszont a párom múltkor tejbegrízt akart csinálni, úgyhogy kiváltottam a kukoricát búzadarával. 

Nem tudom amúgy, hogy mindegyik recept ugyanúgy süti-e meg, de ennek az volt a kuriózuma (számomra), hogy serpenyőben készült és kb 15 perc alatt kész volt.

ANGOL MUFFIN HOZZÁVALÓI:

A megadott mennyiség kb. 10 darabhoz elegendő.

  • 1 1/4 csésze meleg víz
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk szárított élesztő
  • 2 ek. olvasztott vaj vagy olaj
  • 2 3/4 csésze liszt
  • 1 tk. só
  • kukoricadara vagy búzadara szóráshoz

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Öntsd bele a meleg vizet egy nagy tálba. Szórd bele a cukrot és a tetejére az élesztőt. Hagyd állni kb. 10 percig.
  2. Add hozzá az olvasztott vajat vagy olajat, a lisztet és a sót, majd egy spatula segítségével keverd jól össze. Lisztezz be egy deszkát vagy a munkapultot
    és dagaszd  kézzel még legalább 5 percig a tésztát. Ha szükséges, akkor annyi lisztet még lehet a tésztához adni, hogy ne legyen ragacsos és ne ragadjon a pulthoz.
  3. Formázz a tésztából egy labdát és egy kiolajozott tálba tedd bele, takard le és hagyd kelni 1 órát vagy addig, amíg duplájára nem kel.
  4. Míg kel a tészta, vegyél elő egy konyharuhát vagy egy sütőpapírt és szórd meg a kukorica-, vagy búzadarával.
  5. Miután szépen megkelt a tészta, gyúrd át egy kicsit és osszad 10 egyelő részre. Formázz mindegyikből a  tenyered  és a pult között egy labdát.
  6. Helyezd rá a tésztalabdát a kukoricadarás papírra és lapítsd le kissé mindkét oldaluat.
  7. Takard le a kilapított tésztakorongokat és hagyd újra kelni őket 20 percig.
  8. Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt és olajozzad ki, majd hevítsd fel. A muffinokat letakarva, alacsony hőmérsékleten süssd ki. Az első oldalát süssd 9 percig, amíg megpuffad és aranybarna lesz.
  9. Fordítsd meg és süssd még 5 percig kb., addig, amíg ez az oldala is szép aranybarna nem lesz.

Ha készen vannak, akkor vágd őket ketté és ízlés szerint töltsd meg vajjal, lekvárral vagy ahogy zöldséggel, salátával , sült baconnal.

Jó étvágyat hozzá :-)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kenyér