Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Diótorta friss fügével

Diótorta friss fügével

Torta recept az Ankarsrum konyhájából.
Fedezd fel a könnyedebb, de mégis ízletes téli sütik világát ezzel a fantasztikus recepttel!

Imádjuk a téli desszerteket, különösen, ha nem túl édes és finom! Ez a diótorta minden elvárásnak megfelel: ropogós dióliszttel, lágy krémsajtos krémmel és édes fügékkel a tetején. Akik szeretik a könnyedebb süteményeket, azoknak ideális választás, és persze az Ankarsrum Assistent konyhai robotgép segítségével könnyedén elkészíthető!

Miért pont ez a recept az egyik kedvencünk? Mert nemcsak mennyei íze van, hanem egészséges is! A friss fügék tele vannak antioxidánsokkal és rostokkal, míg a dió remek forrása az egészséges zsíroknak és fehérjéknek. Emellett a krémsajtos krém könnyű és levegős, ami tökéletesen harmonizál a diós alappal.

Ha szeretnéd kipróbálni ezt az ínycsiklandó desszertet, ne habozz! Kövesd a receptet és készítsd el az egyik legjobb konyhai robotgéppel, az Ankarsrum robotgéppel.

Hozzávalók a diótortához:

  • 250 g dió
  • 215 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 180 g (2 dl) cukor
  • 2 tojás
  • 80 g (1½ dl) kukoricaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • ½ tk só

Krém elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

  • 100 g krémsajt
  • 200 g tejszín
  • 60 g (1 dl) porcukor
  • 4 db friss füge
  • 20 g dió
  • 1 evőkanál folyékony méz

A diótorta elkészítése Ankarsrum robotgép segítségével:

  1. Helyezd a turmixgépet az AnkarsrumAssistent robotgépre
  2. Darálj lisztté  250 g diót, majd keverd össze a kukoricaliszttel, sütőporral és sóval
  3. Melegítsd elő a sütőt 170 ℃-ra 
  4. A turmix helyett most habverőt tedd fel  az Ankarsrum Assistentre
  5. Verd fel a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, amíg habos és fehér lesz. Egyenként adagold hozzá a tojásokat és keverd össze
  6. Add hozzá a lisztkeveréket és keverd simára
  7. Öntsd a tésztát egy kivajazott és kenyérliszttel megszórt sütőformába (kb. 20 cm)
  8. Süsd a tortát a sütő alsó részében 20 percig, vagy tűpróbáig
  9. Hagyd, hogy a tortalapok teljesen kihűljenek
  10. Habverő segítségével keverd simára a krémsajtot, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliát
  11. Fordítsd a tortát a tetejére. Kend vagy nyomd ki a tortára a krémet.
  12. Szórd meg fügével, dióval és mézzel a tetejét

Fotók és recept forrás: ankarsrum.com

Tartalomhoz tartozó címkék: Ankarsrum édesség sütés