RBV Birkmann Laib&Seele fém mini baguette sütőforma (4 mélyedéses)
Gyártó: | |
Cikkszám: | 539300210219 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Elérhetőség: | Nincs készleten |
Várható szállítás: | 2021. március 01. |
Szerezhető hűségpontok: | 280 |
|
|
Kenyérsütés lyukacsos fém forma, ennek köszönhetően mindenhol finom ropogósra sülhet a kenyér |
Leírás és Paraméterek
a forma mérete: 34,7 x 21,5 x 3,1 cm
mini-bagett mérete : 7 x 17 cm
a csomagolás receptet is tartalmaz, ha valakinek ne lenne kéznél egy bevált baguette recept
származási hely: Németország
mosogatógépben nem mosható
max 230 C fokig hőálló
Recpt
A Birkmann Mini-Baguette sütőforma dobozában található recept:
Hozzávalók:
400 g finomliszt, 50 g teljes kiőrlésű liszt, 15 g friss élesztő, 1 tk. méz, 200 ml langyos víz, 10 g só, 2 ek. olívaolaj
Egy keverőtálba beletesszük az összes hozzávalót és vagy robotgép segítségével vagy kézzel összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
Formázzunk belőle egy labdát, szórjuk meg a tetejét liszttel és letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 1 órát.
A sütőformát kevés olajjal kenjük ki, osszuk 4 részre a megkelt tésztát, formázzuk meg és helyezzük bele a forma mélyedéseibe.
Szórjuk meg a tésztát ismét liszttel és meleg helyen hagyjuk megint 1 órát kelni.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra és tegyünk az aljába egy vízzel töltött edényt.
Éles késsel metsszük be a tészták tetejét ferdén, tegyük be a sütőbe és süssük 25-30 percig.
Miután kivettük a sütőből a formában hagyjuk egy kicsit hűlni a kenyereket, majd egy rácsra áttéve várjuk meg míg teljesen kihűlnek.