Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Horváth Ilona féle palacsinta tészta recept

Horváth Ilona féle palacsinta tészta recept Ha palacsintát sütünk, mindig a Horváth Ilona receptkönyvében találhatót készítjük el. Biztosan mindenkinek megvan a maga bevált recepje, valaki érzésre keveri össze a tésztát.
Nekünk ez vált be és persze ezt szoktuk meg.

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • késhegynyi só
  • ízlés szerint 2-4 evőkanál cukor - ezt többnyire kihagyom, mert nem szoktuk túl édesen enni a palacsintát
  • olaj a sütéshez

Egy keverőtálban összekeverjük csomómentesre a hozzávalókat, kis olajat én szoktam önteni a tésztába, hogy kevésbé ragadjon le a palacsinta, ha sütjük.
1 órát állni hagyjuk a tésztát és ha szükséges, még öntsünk hozzá szódavizet, hogy kb. tejszínsűrűségű legyen az állaga.

Palacsinta sütő serpenyőt kikenünk olajjal és felforrósítjuk, majd egy merőkanálnyit ( serpenyő mennyiségéhez igazítva a merőkanálban lévő tésztamennyiséget) beleöntünk a serpenyőbe és mindkét oldalát megsütjük.
Palacsintalapát vagy spatula segítségével ellenőrizzük az egyik oldalát és ha  már megpirult, akkor fordítsuk meg és süssük készre a másik oldalát is.

A tölteléket mindenki másra bízzuk :-)

Tartalomhoz tartozó címkék: recept

Keresés