Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mini citromos meringue tart recept

Mini citromos meringue tart recept
Természetes és egyszerű, mégis különleges édességre vágysz? Akkor itt az ideje kipróbálni ezeket a mini citromhabos pitét! Ezek a kis csodák a klasszikus citromos pitét kisméretben kínálják, tökéletesek egy könnyű desszertnek vagy egy különleges alkalmi fogásnak.
Ahhoz, hogy gyorsabban elkészüljenek, használd az Ankarsrum konyhai robotgép habverő kiegészítőjét!

Az Ankarsrum konyhájában jobbnál-jobb receptek készülnek. Minden alkalommal izgatottan várjuk, mivel lepnek meg és mi mivel lephetjük meg szeretteinket. 
Próbáljátok ki ezeket a mini tortácskákat. Az Ankarsrum robotgép segítségével szinte pillanatok alatt összeállítható és elkészíthető ez a citromos, üdítő desszert.

Hozzávalók:
Tésztához

  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 90 g cukor
  • 240 g liszt
  • 2 tk vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor

Meringue hab

  • 4 tojásfehérje
  • 240 g porcukor
  • 300 g citromkrém

Így készíts el a citromos tortácskákat: 
1. Állítsd be a sütőt 175°C-ra és kenj ki 6 mini - 9 cm átmérőjű - piteformát.
2. Szereld össze az Ankarsrum konyhai robotgépet  a keverőtállal, tésztavágó késsel és a tésztanyújtóval.
3. Add hozzá a tészta hozzávalóit, és indítsd el a gépet alacsony/közepes sebességen.
4. Állítsd be az időzítőt 6-8 percre .Formálj 6 azonos méretű gombócot, és nyomd bele a formákba.
5. Süsd a pite alapokat a sütő közepén 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek.
6. Vedd ki a sütőből, és teríts egy réteg citromkrémet minden tortaforma mélyedésébe. Hagyd őket kihűlni, majd vedd ki őket a formákból.
7.Verd fel a tojásfehérjét és a porcukrot egy tálban vízgőz fölött, kézi habverővel, amíg el nem éri a 65°C-ot (149°F)
8. Az Ankarsrum Assistent robotgépen használd a habveréshez tartozó keverőtálat és a habverőket. Vedd le a tűzről a tojásfehérjés keveréket  és verdd fel a habot a robotgéppel, amíg le nem hűl - fényes és kemény kell legyen.
9.Terítsd el a citromkrém tetején a habot, majd finoman karamellizáld  egy lángszóróval.

Recept és fotó: ankarsrum.com

Tartalomhoz tartozó címkék: Ankarsrum édesség sütés