Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LE CREUSET AJÁNLÁSA - HOGYAN TISZTÍTSUK LE CREUSET ÖNTÖTTVAS EDÉNYEINKET 

LE CREUSET AJÁNLÁSA - HOGYAN TISZTÍTSUK LE CREUSET ÖNTÖTTVAS EDÉNYEINKET 

Le Creuset gyártói ajánlása, hogyan tisztítsuk meg öntöttvas edényeinket, ha kicsit jobban odakapott az étel az edény aljára és makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy ott is maradjon.

Van egy igen hatékony módja a tisztításnak, ami ki lett próbálva, többször le is lett tesztelve és nem károsítja az edényt.


Töltsd meg ⅔-ad részig az edényt hideg vízzel és keverj hozzá 2-3 evőkanál biológiai mosóport, majd forralja fel alacsony/közepes lángon.
Folyamatosan figyelni kell a folyadékot az edényben, mivel habzani fog egy idő után. kb 45 perc gyöngyöző forrás után vegyük le a Le Creuset öntöttvas edényt a tűzhelyről és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mosópor enzimeket tartalmaz, amelyek elősegítik a foltok és elszíneződések eltávolítását. Néhány óra elteltével (vagy akár egy éjszakai áztatás után) elmosható a serpenyő forró szappanos vízzel és nylon vagy puha kefével.
Megpróbálhatod azt is, hogy a mosóporból kevés vízzel elkeverve pasztát készítesz, amit a foltra/ étel maradékra vagy leégett területre kensz és állni hagyod körülbelül 2 órán keresztül. Ha nagyon leégett az étel az edényben, akkor valószínűleg ezt a folyamatot többször meg kell majd ismételni. Kérlek vedd figyelembe, hogy mivel az étel/olaj odaégett a serpenyő aljára, előfordulhat, hogy ez hősokkot okozott, ami első pillanatra nem biztos, hogy fel fog tűnni, vagy látszódni fog, de néhány használat után már láthatóvá válik, amikor a zománc elkezdhet leválni a serpenyő belsejéről.A károsodás általában akkor látható, amikor a serpenyőt újra felmelegítik.

A Le Creuset gyártási folyamata olyan, hogy a Le Creuset nem tudja az egyes tételeket javítani, ezért sajnos nem tudja újra bevonni a serpenyőt. Mivel azonban a Le Creuset serpenyők belső bevonata nem tartalmaz mérgező anyagokat, ez nem fog problémát okozni.
A legjobb teljesítmény érdekében ügyelni kell arra, hogy a hőmérsékletet alacsonyan tartsuk használat során, illetve, hogy elegendő olaj vagy folyadék legyen a serpenyőben a főzés ideje alatt. Ezután továbbra is használható az edény.

Ha úgy találod, hogy a serpenyő zománca megsérült, és az edényről kezd leválni, az a gyártói javaslat, hogy miután elmostad az edényt és szárazra törölted, dörzsöld be napraforgó- vagy növényi olajjal az érintett területeket, hogy megakadályozza a rozsdásodást.