Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan érhető el a legjobb eredmény az Emile Henry pizzakő használatával

Hogyan érhető el a legjobb eredmény az Emile Henry pizzakő használatával

Ötlet az Emile Henry konyhájából az  otthoni pizzakészítéshez pizzasütő kővel.

Van valami különleges egy ropogós, ízletes otthon készült pizzában, nem igaz? De néha nehéz elérni ugyanazt az eredményt otthon, mint amit egy jó pizzéria csodálatos kemencéjében. Nos, jó hírünk van: az Emile Henry pizzasütő kő segítségével most végre  ugyan olyan aranybarna, roppogós héjú pizzát készíthetsz  a saját konyhádban is!

Az Emile Henry pizzasütő forma egy fantasztikus sütőforma, amely lehetővé teszi számodra, hogy otthon is olyan kiváló minőségű pizzát készíts, amilyenről eddig csak álmodtál. A pizzasütő kő egyedülálló anyaga és kialakítása lehetővé teszi a megfelelő hőelosztást, így a tészta egyenletesen sül és ropogós lesz mindenhol.

Az Emile Henry pizzasütő kőlap előnyei azonban nem csak az ízben rejlenek. A kő jól szívja fel a felesleges nedvességet, így a tészta teteje felfújódik és még krémesebb lesz. Emellett a kő kiváló hőtartó képességgel is rendelkezik, így a pizza hosszabb ideig melegen marad, miután kivettük a sütőből.

Ne elégedj meg kevesebbel! Fedezd fel az Emile Henry pizza kő minden előnyét, és a következő tippek segítségével tökéletes pizzákat sütsz majd otthon is.

Emile Henry pizzasütő kő - előkészítés és sütés

A legjobb eredmény és ropogos tészta érdekében először melegítsük elő a pizzakövet a sütőben 240°C-on /10 percig.
Azért, hogy elkerüljük hogy megégjen a liszt, ne lisztezzük be a pizzasütő lapot. Helyezzük az alsó részre a követ a sütőben.

Amíg a kerámia pizzasütő felmelegszik a sütőben, szórjunk lisztet vagy nagyon finom kuszkuszt a munkafelületre.
A kuszkusz segít abban, hogy könnyedén felvegyük a munkalapról a pizzát. 
Nyújtsuk ki a tésztát, tegyük a feltéteket a pizzára, majd egy pizzalapát segítségével helyezzük közvetlenül a sütőben lévő pizzakőre az összeálllított pizzatésztát.
Süssük készre 240°C-on kb. 10-12 perc alatt.

Minél vékonyabb a tészta, annál magasabbra kell állítania a sütő hőmérsékletét: akár 250°C-ra a nagyon vékony tésztához.

A pizzsütő kőlapot használhatjuk pizza mellett vékony tésztás piték, előételek stb. sütésére is. 

Tartalomhoz tartozó címkék: sütés