Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Házi burgonyás kenyér

Házi burgonyás kenyér Imádom a frissen sült kenyér illatát, egészen különleges hangulatot ébreszt a lakásban. 
Sokszor készítek a családnak kenyeret otthon, egyrészt nincs jobb egy frissen készült kenyérnél, ráadásul pontosan tudom, milyen alapanyagokból áll össze.

Megint kipróbáltam egy  új receptet. Fantasztikusan sikerült a burgonyás kenyér, ezért a receptet Veletek is megosztom.
 

Hozzávalók:

• 0,5 kg liszt (rétesliszt-finomliszt keveréke)

• 2 kisebb burgonya

• 2 kk só

• pici cukor

• 1/2 kocka élesztő

• bögre langyos víz

• kevés olívaolaj

Először vízben főzzük meg a burgonyát héjában, majd ha puhára főtt, húzzuk le a héját. Amíg hűl, futtassuk fel langyos vízben az élesztőt, tegyünk hozzá pici cukrot, hogy felturbózzuk a folyamatot.

Egy nagy tálba tegyük a lisztet, a krumplit és az élesztőt és jól dolgozzuk össze. Ha összeállt a tészta, akkor dagasszuk legalább 30 percig. Én mindig robotgépben dagasztom a tésztákat,
így nem csak időt, hanem energiát is spórolok, ráadásul a gépek bírják a strapát.
Az összedolgozott tésztát tegyük bele a kelesztőkosárba, majd helyezzük meleg helyre és kelesszük 1óráig.

Ha megkelt a tészta, formázzuk cipó alakúra - vagy akár  baguette formába is rakhatjuk - vagdossuk be a tetejét, kenjük be vizes ecsettel, helyezhetjük sütőzacskóba és tegyük az előmelegített 200 fokos sütőbe.
Süssük aranybarnára.

Nehéz megállni, hogy ne faljuk fel rögtön...

Tartalomhoz tartozó címkék: Kenyér recept

Keresés