Sütés nélkül is elkészíthetjük Húsvétra ezt a tojásfészket, mivel elég, ha egy cukrászdában vagy boltba veszünk egy adag habcsókkarikát.
Ha mégis lelkesen belevágnánk a sütésbe, akkor itt van egy klasszikus recept.
Hozzávalók:
- 4 nagy tojás fehérjéje
- só csipet
- 220 g porcukor
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1/2 tk. ecet
- kókuszreszelék
- kicsi csokitojások
- díszítéshez: tejszínhab, kókuszreszelék, csokitojás
Egy keverőtálba tegyük bele a tojásfehérjéket - ha van robotgépünk, akkor annak a táljába . Lehetőleg mind a keverőtál, mind pedig a tojások legyenek hidegek, hogy könnyebben fel lehessen verni.
Kézi mixer vagy robotgép segítségével kezdjük el felverni a tojásokat a csipet sóval. Amikor már habos, adagoljuk hozzá a porcukrot és verjük addig, amíg fényes nem lesz és ha belekanalazunk, akkor a habból csúcsokat tudunk formázni, ami nem enged a formájából.
Ha eljutottunk idáig, akkor adjuk hozzá az ecetet és a keményítőt.
A sütőt melegítsük elő 95 fokra, a habot tegyük egy habzsákba és 12 mm -es csillag fejjel kb. 7,5 - 8 cm átmérőjű körben nyomjunk fészkeket a habból egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra vagy tepsire.
Tegyük a sütőbe és süssük 90 percig majd zárjuk el a sütőt és hagyjuk száradni a habcsókokat 2 órán keresztül.
Ha készen vannak, akkor töltsünk kis tejszínhabot a fészkekbe, szórjuk meg pirított kókuszreszelékkel és erre tegyük a kis csokitojásokat.
recept: williams-sonoma.com