Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Emile Henry Kerámia baguette sütőforma grand cru színben

Ár:
32.990 Ft
28.990 Ft (22.827 Ft + ÁFA)
Az akció időtartama:
2020. 05. 15. - 2020. 05. 31.
Gyártó:
Cikkszám: 210500455067
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2020. július 07.
Szerezhető hűségpontok: 1450

Ezzel a kerámia baguette sütőformával igazi francia baguette-t készíthetsz otthon is

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

  • burgundi agyagból kézzel készített kerámia sütőforma
  • 10 év gyári garancia van a termékre használati utasítás szerinti használat mellett
  • származási hely: Franciaország

Kapcsolódó recept

Autentikus párizsi baguette recept - Forrás: emilehenry.com

Hozzávalók: 

375 g fehérliszt
215 ml víz
7 g só
5 g szárított élesztő

Melegítsd fel a vizet kb. 40 fokra. Keverd össze  a lisztet, sót és az élesztőt , majd add hozzá a vizet és gyúrd kb. 5 percig a tésztát, míg sima, egyenletes nem lesz.

Takard le és huzatmentes helyen hagyjad kelni 40 percet.  Kézzel gyúrd át egy kicsit, hogy távozzon belőle a levegő és osszad 3 egyenlő részre.

A baguette sütőt lisztezzed ki egy kicsit, a 3 tésztából formázz hosszú rudakat, majd tedd bele a formába. Takard le és szobahőmérsékleten hagyjad kelni a tésztát most 20 percet.

Melegítsd elő a sütőt 250 C fokra. Kend meg a tésztákat vízzel, de a sütőforma és a tészta közé ne kerüljön a vízből, mert akkor a kenyerek hozzásülnek a formához.
Mély vágásokkal díszítsd a tészták tetejét, tedd be a sütőbe a forma tetejével együtt és kb 25 percig süssed. Vedd le a tetőt és még süssed a baguetteket 2 percig, míg szép barna nem lesz a tetejük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés