Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromos-mákos linzer

Citromos-mákos linzer Valahogy megtaláltak az utóbbi időben a citromos krémek. A múltkor egy citromkrémes pitét, most pedig citromkrémes linzert készítettem. Lehet, hogy most épp a citrom hiányzik a szervezetemnek, hogy így megkívántam a citromkrémes dolgokat.

Nem is emlékszem már, hogy hogyan bukkantam erre a receptre, de szerencsére rátaláltam és ki is próbáltam.

Egyébként Ízhuszár receptje. Én csak a felét készítettem el, szóval ha legalább 4 tagú a család, mindenképp érdemes az egészet elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 200 g porcukor
  • 10 g mák
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 2 tojás felverve
  • 250 g vaj

Töltelékhez:

  • 3 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 120 ml citromlé
  • 120 g cukor
  • 175 g vaj

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A lisztet a porcukorral, sóval, sütőporral, mákkal elkeverjük majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a tojásokat és összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe rakjuk.
Lisztezett nyújótlapon kb 3 mm vastagra nyújtuk és linzerkiszúróval kiszúrjuk külön az aljakat és a tetőket. Kb. 10-12 percet sütjük, míg a kekszek szélei barnulni nem kezdenek.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat a cukorral és a citromlével, héjjal és csipet sóval kikeverjük. Vízgőz fölé tesszük és melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük egészen addig, amíg pudding sűrűséget nem kapunk. Levesszük a gőz felől, hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe állni hagyjuk míg kicsit megszilárdul a krém.
A kekszeket megtöltjük a krémmel és ha van időnk, akkor hagyjuk állni egy éjszakát.
Jó étvágyat hozzá, biztosan el fog fogyni :-)

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség recept sütés

Keresés