Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Barackos pite

Barackos pite

Amikor beköszönt a nyár és éppen még elviselhető a meleg, akkor is szívesen sütök valami finomat. Szebbnél-szebb megkomponált képekkel találkozhatunk a számtalan külföldi és magyar főzös blogokon, ami azonnal meghozza nekem is a kedvet egy finom desszert vagy egytálétel elkészítéséhez.

Imádom a nyarat és nem csak a jó idő és nyaralás miatt, hanem a sok friss gyümölcs végett is, amiből lekvár mellett a klasszikus nyári sütiket is minden évben megsütöm. A piték nagy kedvenceim, de valahogy mindig lusta vagyok erőt venni, hogy nekiálljak egynek, talán azért, mert külön kell a tésztát elkészíteni, aztán tudja isten hányszor kell a hűtőbe tenni - ez receptfüggő persze - , hogy hideg legyen a tészta.
Ez valószínűleg csak az én mumusom, hiszen a töltött piték tényleg egyszerűek és minden féle gyümölccsel vagy krémmel készíthetők ízlés szerint. De azért előtte mindenképp készüljünk fel, hogy lehet, hogy 2 órát is a hűtőben fog tölteni a sütemény mielőtt egyáltalán bekerülne a sütőbe.
Ez a recept is ilyen, amit akkor még nem tudtam, mikor elhatároztam, hogy elkészítem. Ez persze az én hibám, vagyis a lustaságomé vagy a felületességemé? Amikor megnéztem a receptet nem foglalkoztam semmi mással, csak azzal, hogy minden hozzávaló meglegyen. Ezek után teljesen érdektelen volt, hogy mit hogyan és meddig kell majd csinálni és csak akkor olvastam el az elkészítés menetét, amikor már hozzáláttam összegyúrni a tésztát.

Tehát, ha valaki elkészíti ezt a receptet, akkor legalább 6 órával számoljon, és ebből 3 óra igazából a pihentetés része sütés után, amikor az ízek összeérnek.

Hozzávalók a tésztához:

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség recept sütés

Keresés