Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Avokádós-citromos süti

Avokádós-citromos süti Birkmann márka Basic Baking püspökkenyér formájához tartozó recept 

Hozzávalók a 25 cm hosszú formához:

  • 40 g zöld, hámozott pisztácia
  • 1 db bio citrom
  • 250 g érett avokádó
  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 180 g cukor
  • 4 közepes méretű tojás
  • 280 g liszt
  • 3 tk. sütőpor
  • 100 g darált mandula héj nélkül

Díszítéshez:

  • 40 g pisztácia
  • 150 g porcukor

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. A pisztáciát finomra aprítsuk fel. Mossuk meg a citromot és legalább a fele héját reszeljük le. Nyomjuk ki a citromlevet és tegyük félre.

3. Felezzük el az avokádót, szedjük ki a magját és egy tálba tegyük bele a húsát a lereszelt citromhéjjal és 3-4 ek. citromlével. Egy botturmix segítségével pürésítsük krémesre.

4. A puha vajat a cukorral keverjük krémesre. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a mandulát, pisztáciát és a végén keverjük hozzá az avokádókrémet.

5. A legvégén óvatosan keverjük a krémhez a sütőporos lisztet. 

6. A sütőformát vajazzuk ki és öntsük bele a tésztát, tegyük be a sütőbe és süssük kb. 60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.

7. Ha kivettük a sütőből, akkor hagyjuk hűlni a formában a kész süteményt, majd vegyük ki a formából és várjuk meg , míg teljesen kihűl.

8. A dekorációhoz a pisztáciát vágjuk durvára, a porcukrot  a maradék citromlével keverjük össze, öntsük a süteményre és szórjuk meg a pisztáciával.

(Fotó és recept: birkmann.de )

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség recept

Keresés