Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Citromtorta recept

Citromtorta recept
Az Ankarsrum mindig szuper recepteket oszt meg velünk, így veletek is. Próbáljátok ki ezt az ellenállhatatlan citromos-narancsos kuglófot frissítő citrommázzal.

Hozzávalók a citromtortához:

  • 210 g finomliszt 
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál mák (27 gramm)
  • ​125 gramm szobahőmérsékletű vaj
  • 225 g cukor
  • 3 tojás
  • 3-4 evőkanál narancslé
  • Két közepes méretű, megmosott bio citrom héja.
  • 100 ml görög joghurt

Citrommázhoz a hozzávalók:

  • 200 g porcukor
  • 2-3 evőkanál citromlé

Így készítsd el a citromtortát:

  1. Kapcsold be a sütőt és melegítsed elő 175° C-ra.
  2. Verd fel a vajat a cukorral, majd add  hozzá egyenként a tojásokat.
  3. Egy külön tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a mákkal.
  4. Öntsd a lisztet az Ankarsrum robotgép keverőtáljába és keverd a leglassabb fokozaton.
  5. Add hozzá a joghurtot, a narancslevet és a citromhéjat.
  6. Öntsd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába (kb. 23 cm átmérőjű és max. 2,4 literes) és helyezd a sütő alsó részébe,  hagyd sülni kb. 35-40 percig (tűpróba: ha kész, nem ragad rá a tészta).
  7. Hagyd rácson kihűlni (10 perc után vedd ki a formából).
  8. Amikor a torta kihűlt, keverd össze a porcukrot a citromlével és locsold meg vele a tortát.

Forrás és kép: ankarsrum.com

Tartalomhoz tartozó címkék: Ankarsrum édesség recept