Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Őszi almatorta mascarponés krémmel és mogyoróval

Őszi almatorta mascarponés krémmel és mogyoróval

HOZZÁVALÓK AZ ŐSZI ALMATORTA RECEPTHEZ:

Tésztához:

  • 150 g puha vaj
  • 180 g cukor
  • 3 tojás
  • 180 g flour
  • 1.5 tk sütőpor
  • 1 ml só
  • 1 ek fahéj
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
  • 50 ml tej
  • 2 ek vaj sütőforma kikenéséhez
  • 45 g cukor a sütőformához

Töltelékhez:

  • 5 db piros amla
  • 45 g cukor
  • 2 ek fahéj
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 2 tk őrölt kardamom

Topping:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 60 g porcukor
  • 0.5 citrom leve
  • Díszítés:
  • 65 g aprított mogyoró
  • 3 ek juharszirup

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL AZ ALMATORTÁT:

  1. Szeleteld fel az almákat vékony szeletekre héjukkal együtt, tedd egy tálba, szórd meg a cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral és kardamommal. Keverd össze és hagyjd állni.
  2. Kenj ki 3 kerek kb. 12-15 cm átmlrőjű sütoformát és szórd meg cukorral. A sütőt melegítsd elő 175 fokra.
  3. Ha Assistent robotgépet használsz, akkor a keverőtálra és a habverő fejre lesz szükség.
  4. Keverd habosra, fehéredésig a szobahőmérsékletű vajat a cukorral. Add hozzá egyesével a tojásokat is.
  5. Keverd össze a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel egy külön tálban. Óvatosan keverd a vajas krémhez a lisztes keveréket. Majd add hozzá a tejet és keverd óvatosan addig, amíg szép, sima tésztát nem kapsz.
  6. Oszd szét a tésztát a 3 sütőformába, majd nyomkodd a tésztába az almaszeleteket és szórd meg aprítótt mogyoróval. Tedd a formákat a sütőbe és süssed kb. 35-40 percig.
  7. Megint szükség lesz a robotgépre, a keverőtálra és a habverő fejre..
  8. A mascarponés krémhez minden összetevőt keverj össze, a krém inkább krémes legyen, mint kemény /merev. Ízlés szerint adagolj hozzá citromlevet.
  9. Várd meg, hogy a kisült tésztalapok kihűljenek. Az első lapot tedd egy tortatálra vagy tányérra, kend meg a krém 1/3-ával, szórd meg mogyoróval és egy kis juharszirupot önts a tetejére. Ismételd meg ugyan ezt az összes tortalappal. A tetejét pluszban díszítheted még több juharsziruppal és friss, ehető virággal.

    Tipp:
  10. A tortát elkészítheted kicsi, több emeletes verzióban, de akár egy nagy tortát is süthetsz. Ha nem vetted időben elő a vajat a hűtőből, akkor reszeld le egy nagyobb lyukú sajtreszelőn vagy hámozóval vékony szeletekre lehet szelni és így kb. 5 perc alatt szobahőmérsékletű vajat kapunk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség sütés

Keresés