Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A ropogós kenyér titka az Emile Henry szerint

A ropogós kenyér titka az Emile Henry szerint Miben rejlik a kérges, ropogós cipó titka? Emile Henry szerint a következőben:

A sikeres, kérges cipó titka a sütésben rejlik. Ahhoz, hogy megfelelő páratartalom legyen a sütőben a sülő kenyér körül, az Emile Henry kenyérsütő formáinak teteje van.
Az egyik legnépszerűbb sütőforma, a kerek kenyérsütője, aminek a kerek tűzálló kerámia teteje vagy "kupolája" ugyan olyan páratartalmat termel, mint a hagyományos kenyérsütő. Ettől lesz vastag, ropogós héja a kenyérnek, míg a belseje könnyű és levegős lesz.

Ezen kívül azért nyilván nem baj, ha van egy jó receptünk is kéznél, illetve a megfelelő és alapos kidolgozása a tésztának is sokban hozzájárul a végeredményhez.

Keresés