Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A ropogós kenyér titka az Emile Henry szerint

A ropogós kenyér titka az Emile Henry szerint
Miben rejlik a kérges, ropogós cipó titka?

A kérges, ropogós cipó titka Emile Henry szerint
 

Emile Henry márka szerint a jó állagú, kívül kérges, ropogós, belül puha otthon sütött kenyér titka nem másban, mint a sütésben rejlik.
Azt gondolnánk, hogy ez nem is akkora titok, hiszen csak bekapcsoljuk a sütőt, beállítjuk a megfelelő hőfokra és már süthetjük is otthon a házilag gyúrt, megfelelő kenyérsütő formában sütött kenyeret. 
De nem csupán a sütő és a hőfok számít, hanem a sütés alatt a sütőben uralkodó páratartalom is.
 

Hogyan gondoskodhatunk a páratartalomról sütés közben?


Azért, hogy megfelelő páratartalom legyen a sütőben a sülő kenyér körül, az Emile Henry kenyérsütő formáinak teteje van. 
Az egyik legnépszerűbb sütőforma, a kerek kenyérsütő, aminek a kerek tűzálló kerámia teteje vagy "kupolája" ugyan olyan páratartalmat termel, mint a hagyományos kenyérsütő. Ettől lesz vastag, ropogós héja a kenyérnek, míg a belseje könnyű és levegős lesz.  

Ezen kívül azért nyilván nem baj, ha van egy jó receptünk is kéznél, illetve a megfelelő és alapos kidolgozása a tésztának is sokban hozzájárul a végeredményhez.
Az biztos, hogy elsőre nem életünk legjobb kenyerét fogjuk elkészíteni, de gyakoroljunk lelkesen és biztosan mindenki örömmel fogja elfogyasztani az otthon sütött még meleg bagettet vagy kalácsot vagy bármilyen kenyeret, aminek az illatától lesz csordultig tele az otthonunk.